Wiki Creştin-ortodox
Advertisement
Bun venit la Wiki Creştin-ortodox!
Wiki Creştin Ortodox
Iisus Hristos
Wiki Creştin-ortodox este un site liber, ce poate fi modificat de oricine care vă va învăţa mai multe despre religia creştin-ortodoxă! Aici puteţi citi articole, poveşti, minuni legate de religia creştin-ortodoxă! Simţiţi-vă liber(ă) să citiţi şi să modificaţi unde credeţi că este necesar!

Statistici: 1.885 articole

<createbox> </createbox>

Articol selectat

Iisus, cunoscut şi ca Iisus din Nazaret sau Iisus Nazariteanul, (* cca. 7 î.Hr. - 4 î.Hr. - † 30 d.Hr. sau 33 d.Hr., Ierusalim) este figura centrală a creştinismului, unde este cunoscut ca Iisus Hristos. Sub numele de Isa, este recunoscut şi ca unul din principalii profeţi ai Islamului.

Conform tradiţiei, care este acceptată în general ca adevăr istoric, Iisus s-a născut pe la 6 î.Hr. în Bethleem Efrata, şi a fost răstignit şi a înviat pe la 27 d.Hr.. Credinţa şi tradiţia creştină spun că Iisus a înviat şi s-a înălţat la ceruri, revenind alături de Dumnezeu-tatăl. După ce s-a înalţat în cer, discipolii i-au răspândit învăţăturile, ceea ce a dus la formarea celei de-a doua mari religii monoteiste universale - creştinismul. Principalele surse ce descriu viaţa lui Iisus sunt evangheliile canonice ale Noului Testament, despre care se presupune că au fost scrise de doi dintre discipolii săi direcţi, numiţi şi apostoli, şi de doi discipoli indirecţi.

Contribuiţi şi dumneavoastră!

Acest site este bazat pe colaborarea unor creştini-ortodocşi exact ca tine! Ajută-ne şi tu, fie cu un articol despre o mănăstire, fie cu o poveste de viaţă în care Dumnezeu te-a ajutat, fie cu o minune pe care ai văzut-o tu cu ochii tăi! Totul este gratuit!

Nu vă sfiiţi! Orice contribuţie este binevenită atât timp cât nu este răuvoitoare. Puteţi edita aproape orice pagină, dar trebuie să ştiţi cum! Puteţi învăţa repede şi uşor cititnd manualul de stil.

Articole de citit


Advertisement