Wiki Creştin-ortodox
Advertisement

Satana (ebraică: שָׂטָן, Satan ebraica tiberiană Śāṭān; greaca Koine: Σατανάς, Satanás; aramaică: צטנא, Śaṭanâ; arabă: شيطان, Shaiṭaan) este o denumire abrahamică ce se referă de obicei la un înger, demon, sau zeu minor în diferite religii.

Satan joacă diferite roluri în Tanakh, Apocrypha şi Noul Testament. În Tanakh, Satan este un înger pe care Dumnezeu îl foloseşte pentru a testa omul în diferite situaţii, de obicei legate de nivelul său de credinţă.Dumnezeu nu poate folosi puterea întunericului ,pentru a testa oamenii.În 1 Ioan 3:8 , se spune "...că diavolul păcatuieşte de la început. Biblia îl revelează pe Satan ca duşman al Lui Dumnezeu şi al omului. Şi tot in acest verset este scris "Fiul Lui dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrarile diavolului." în textele apocrife şi în noul testament, Satan este un demon rebel, duşmanul lui Dumnezeu şi al omenirii, şi întruchiparea răului. Satan mai este cunoscut şi ca diavolul, "Prinţul întunericului",," Belzebut, Belial, Lucifer, şi Mefistofel care trăieşte în iad sau infern

Cum a apărut Satana[]

Se spune că, atunci când iadul nu exista, în Rai, exista un înger care vroia să fie mai mare decât Dumnezeu. Numele lui era Lucifer. Dumnezeu l-a pedepsit, l-a aruncat în lanţuri iar el şi-a întemeiat iadul.

Vedeţi şi[]

Advertisement